Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Przyprawić papryką i curry. Wlać sos Worcester i ocet balsamiczny. Dodać przecier pomidorowy. Posłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Kiełbaski usmażyć lub upiec na grillu. Podawać z sosem i grzanką lub świeżym pieczywem. Posypać curry.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...
Dla wegetarian;-)
Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...