/ Przepisy / Leczo z pieczonych warzyw

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Pieczarki posiekać w plastry, cebule w piórka, kiełbasę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego obficie natłuszczonego masłem. Przyprawić papryką. Posolić. Wymieszać.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać bez pokrywki przez 20-25 minut. Po tym czasie wlać przecier pomidorowy, przykryć i piec przez kolejne 25 minut.

Podawać z pieczywem. Na talerzu udekorować siekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 466
Ewa gotuje - odc. nr 466

Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Wróć do listy przepisów