/ Przepisy / Pietruszka kiszona

Opis przygotowania

Pietruszkę z natką ciasno, ale ostrożnie, by nie uszkodzic natki, upchnąć w słoiku. Dorzucić czosnek i ziarenka pieprzu. Zalać solanką (wodę zagotować z solą i wystudzić). Na górę wlać trochę oliwy, słoik zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Wróć do listy przepisów