/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Placuszki z banana

Bez glutenu!

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Torcik z truskawkami i galaretką

Otulony palisadą z biszkoptów;-)

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Wróć do listy przepisów