Ryż i fasolę moczyć przez minimum 2 godziny (a jeszcze lepiej przez całą noc). Odcedzić na sicie, przełożyć do garnka, zalać wodą (4 szklanki), posolić i gotować przez około 20 minut (ziarna nie powinny się rozgotować).
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić przyprawy i podgrzewać przez 2-3 minuty. Przełożyć do ugotowanego ryżu z fasolą. Wymieszać. Udekorować posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...
Przysmak z Kołobrzegu;-)
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!