/ Przepisy / Krem czosnkowy

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć. Dodać pokrojone ziemniaki. Przyprawić papryką. Gdy się skarmelizuje, wlać wywar. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przykryć i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą oraz pieprzem.

Na talerzu udekorować kleksem śmietany i tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Wróć do listy przepisów