Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Dorzucić posiekany koperek, szczypiorek, czosnek, szalotki i rzodkiewki. Przyprawić solą. Wlać kefir i wodę z ogórków, dodać jogurt i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.
Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Z kluseczkami grysikowymi;-)
Kalarepy obrać i pokroić w słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę...
Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...
Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)