Boczek pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać i skarmelizować paprykę. Zalać gorącym bulionem. Po chwili dorzucić pokrojone grzyby, przykryć i gotować przez chwilę. Wrzucić makaron i gotować do miękkości. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Na talerzu udekorować pietruszką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...
Kolejna odsłona jarzynowej!
Pieczarkowa na włoszczyźnie...
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...