/ Przepisy / Puszysty sernik z sosem malinowym

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (cukier wsypywać porcjami). Gdy powstanie gęsty kogel-mogel, stopniowo, stale miksując, dodać miękkie masło, następnie budyń i dwukrotnie zmielony ser.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą żółtkową (za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki). Wrzucić rodzynki i delikatnie wymieszać.

Przełożyć do prostokątnej formy – wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (wymiary 24 cm x 35 cm).

Piec przez minimum 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Podawać na zimno z ciepłym sosem malinowym – jagody wystarczy rozmrozić, podgrzać z cukrem, zmiksować i przetrzeć przez sito.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 255
Ewa gotuje - odc. nr 255

Myli się ten, kto twierdzi, że z prostych, ogólnodostępnych składników...

 

Podobne przepisy

Ucierane ze śliwkami

Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...

Drożdżówka z kruszonką

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wmieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Na herbatnikach o smaku kakao...

Czekoladowe mini-serniczki

Serowe muffinki z sosem wiśniowym...

Wróć do listy przepisów