Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajka i mąkę. Wymieszać.
Aluminiowe foremki lub ceramiczne kokilki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać masę czekoladową (do 2/3 wysokości) i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
Po tym czasie piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podawać z malinami oraz lodami waniliowymi lub miętowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Risotto z gruszkami i gorgonzolą, torciki czekoladowe” Po...
Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...
Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
Idealny na upały;-)