/ Przepisy / Burgery śródziemnomorskie

Opis przygotowania

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je na suchej patelni), parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Uformować 4 burgery i piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Wróć do listy przepisów