Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Sztuka mięsa nieco inaczej...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Dla wegetarian;-)