/ Przepisy / Roladki z farszem marchewkowym

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez prasę, posypać solą i pieprzem.

Marchewkę umyć i obrać lub oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (tylko białą część) umyć i pokroić w półkrążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć do miękkości. Przyprawić domową mieszanką przypraw, solą i pieprzem.

Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz, zwinąć w roladki, obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 165
Ewa gotuje - odc. nr 165

W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...

 

Podobne przepisy

Kaczka w sosie winnym

Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...

Szaszłyki z barana

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...

Nóżki i piersi kaczki confit

Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...

Wołowina w piwie karmelowym

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...

Wróć do listy przepisów