/ Przepisy / Makowiec z jabłkami

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Następnie dodać po łyżce maku - sparzonego mlekiem i zmielonego dwa razy. Wymieszać.

Dodać po łyżce kaszy manny, wymieszanej z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wmieszać posiekane orzechy włoskie i jabłka utarte na tarce jarzynowej, dodać pianę z białek - ubitą z szczyptą soli.

Przełożyć do tortownicy lub małej blaszki. Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Oblać płynną czekoladą, udekorować połówkami orzechów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 154
Ewa gotuje - odc. nr 154

Przed nami Wielkanoc! W programie Ewa pokaże jak przyrządzić galaretki...

 

Podobne przepisy

Ukłucie pszczoły

Biszkopt z migdałami i masą budyniową;-)

Crostata

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Ciasteczka piernikowe

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Wróć do listy przepisów