Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż zrobi się karmel. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na patelni. Zrumienić, pod koniec dodać żurawinę. Przełożyć na talerz. Resztę rumu wlać do chochli, umieścić nad płomieniem. Gdy się zapali, polać banany. Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...
Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
Nikt nie odgadnie składu...
Naszpikowany bakaliami...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...