/ Przepisy / Banany podpalane

Opis przygotowania

Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż zrobi się karmel. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na patelni. Zrumienić, pod koniec dodać żurawinę. Przełożyć na talerz. Resztę rumu wlać do chochli, umieścić nad płomieniem. Gdy się zapali, polać banany. Podawać z lodami waniliowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 103
Ewa gotuje - odc. nr 103

Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Rzeszowiak

Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...

Brownie z buraczkiem

Nikt nie odgadnie składu...

Keks dwukolorowy

Naszpikowany bakaliami...

Ucierane z porzeczkami

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...

Wróć do listy przepisów