Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. Delikatnie zlać wodę spod grzybów (tak, by cały osad pozostał w garnku) i zalać nią kaszę. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu 2 cm powyżej kaszy. Posolić do smaku.
Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn (ok. 20 minut). Uważać, by się nie przypaliła. W razie potrzeby dolać wodę.
Podawać z wiórkami chłodnego masła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!
Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...