/ Przepisy / Panna cotta z galaretką z espresso

Opis przygotowania

Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.

Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.

Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować.

Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 479
Ewa gotuje - odc. nr 479

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...

 

Podobne przepisy

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Chałka trójkolorowa

Warkocz na drożdżach;-)

Ciasto z kaszą manną

Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...

Tort komunijny

Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...

Wróć do listy przepisów