/ Przepisy / Clafoutis

Opis przygotowania

Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).

Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.

Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 460
Ewa gotuje - odc. nr 460

Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...

 

Podobne przepisy

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Migdałowa babka winna

Nie tylko na święta...

Tort z kremem cytrynowym i bezą

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy przepisów