/ Przepisy / Lomo saltado

Opis przygotowania

W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny i olej. Przyprawić kuminem, solą i pieprzem.

Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Przykryć i na minimum 30 minut wstawić do lodówki.

Dużą patelnię lub wok mocno rozgrzać. Wlać nieco oleju i szybko usmażyć zamarynowaną polędwicę.

Dorzucić pokrojone w pióra szalotki i cebule. Po chwili dodać posiekany w talarki czosnek, pokrojoną w paski paprykę i kawałki pomidorów (bez skórki i gniazd nasiennych). Smażyć przez chwilę.

Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z domowymi frytkami i ryżem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Wątróbka cielęca z rusztu

Z dresingiem szałwiowym!

Wołowina duszona w słoiku

Sztuka mięsa nieco inaczej...

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Wróć do listy przepisów