/ Przepisy / Żeberka w sosie pieprzowym

Opis przygotowania

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą z każdej strony. Ułożyć w kamionce.

Kefir przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać sos sojowy, dodać musztardę, paprykę ostrą i słodką, majeranek oraz pieprz ziołowy. Wymieszać i zalać żeberka. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 dni.

Przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać marynatą. Przykryć i wstawić na 2 ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

Upieczone mięso wyłożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietankę i marynowany, zielony pieprz. Wymieszać i zagotować.

Podawać z sosem pieprzowym i gotowaną kukurydzą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 430
Ewa gotuje - odc. nr 430

Kolejny program zacznie się od przygotowania tradycyjnej sałatki szwajcarskiej...

 

Podobne przepisy

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Tagliatelle z cukinii w sosie pomidorowym

Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.

Spaghetti z sosem cebulowym

Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)

Wróć do listy przepisów