/ Przepisy / Udka kurczaka w curry

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika. Składniki marynaty wymieszać i pokryć nią kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Po tym czasie upiec na ruszcie lub elektrycznym grillu albo na żebrowanej patelni.

Podawać z kaszą jaglaną z pesto.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 389
Ewa gotuje - odc. nr 389

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...

 

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Wróć do listy przepisów