/ Przepisy / Kulki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko i mąkę. Wymieszać. Ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Podgrzać przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Wróć do listy przepisów