Mięso przełożyć do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i seler. Dorzucić cebule opalone nad ogniem lub mocno przypieczone na suchej patelni. Zalać zimną wodą. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem i goździkiem. Przykryć i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu przez 2 ½ - 3 godziny.
Po tym czasie dodać kalafior, kalarepkę, rzodkiewkę i wątróbkę. Posolić do smaku i gotować pod przykryciem przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniakami oraz wątróbką, rzodkiewką i kalafiorem z rosołu. Na talerzu posypać natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
W stylu francuskim;-)