/ Przepisy / Pieczone banany

Opis przygotowania

Dojrzałe banany ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drugą stronę).

Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naciąć i rozchylić. Do środka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekoladą. Udekorować miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Blamanż migdałowy

Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...

Placek cappuccino

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...

Norweski przysmak jabłkowy

Wiejskie dziewczęta w welonach - tak brzmi oryginalna nazwa tego deseru;-)

Sernik z waniliowym crème brûlée

Na spodzie z ciasteczek...

Wróć do listy przepisów