Imbir obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Włożyć do słoika – plaster cytryny, kilka plasterków imbiru. Zalać łyżką miodu. Czynności powtarzać, aż do zapełnienia słoika. Zamknąć i wstawić do lodówki na 48 godzin.
Pić po 1 łyżeczce – rano i wieczorem. Można dodawać do herbaty, ale nie powinna być gorąca.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...
Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...