Fasolę wypłukać, zalać wodą i zostawić do namoczenia (najlepiej na całą noc). Następnego dnia odcedzić, wlać świeżą wodę, posolić, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym, przykryć i gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Dorzucić cebulę oraz kiełbasę. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek. Gdy się podsmaży, zalać winem i odparować. Przełożyć do garnka z fasolą. Wymieszać i wszystko razem gotować przez chwilę. Wlać passatę pomidorową. Posłodzić miodem. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem i gotować jeszcze przez kilkanaście minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Makaron... warzywny!
Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...