Do miseczki wlać olej, whiskey, miód, sos BBQ i ocet winny. Przecisnąć czosnek, wsypać imbir, chili, paprykę oraz kakao. Dodać sól i pieprz. Wymieszać.
Żeberka włożyć do zamykanego naczynia i dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, w naczyniu żaroodpornym. Podlać odrobiną wody. Zalać marynatą. Przykryć. Wstawić na ok. 1 godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z domowymi frytkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
W delikatnym sosie śmietanowym...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Szybko i smacznie!