Ewa / Przepisy / Ciasto "styropian"

Opis przygotowania

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać m±kę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się poł±cz±. Kruszonkę podzielić na dwie czę¶ci.

Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Poł±czyć z pian± ubit± z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułk± tart±). Nałożyć masę, posypać borówkami, następnie reszt± kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 3 szklanki - m±ki
  • 1 kostka - masła
  • ½ szklanki - cukru
  • 2 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • 5 - żółtek
  • Masa
  • 1 kg - jogurtu brzoskwiniowego
  • ½ szklanki - cukru
  • 1 łyżeczka - proszku do pieczenia
  • 5 - jabłek
  • 200 g - wiórek kokosowych
  • 1 - budyń ¶mietankowy
  • 1 gar¶ć - borówek
Wy¶lij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 104

W tym odcinku Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy, których przygotowanie...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów