Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tapenada z czarnych oliwek

Opis przygotowania

Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki, sól, ocet balsamiczny i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać – do uzyskania jednolitej masy – i odstawić do lodówki. Tapenadę najlepiej przygotować na dzień przed spożyciem. Podawać z grzankami z bagietki lub ciabaty, ew. ze świeżym pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 205
Ewa gotuje - odc. nr 205

Po raz kolejny Ewa zaprasza na potrawy kuchni hiszpańskiej. Zrobi tapenadę...

 

Podobne przepisy

Podpłomyk z grillowanym boczkiem

Kanapka dla... miejskiego drwala!

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Czosnek confitowany

Smarowidło do pieczywa...

Wróć do listy przepisów