Ewa / Przepisy / Śliwki w boczku

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek włożyć ser kozi. Owinąć dużym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropionym wcześniej oliwą. Piec w temp. 180 st. C tak długo, aż boczek się zezłoci.

Podawać w towarzystwie rukoli i pomidorków koktajlowych.

wydrukuj przepis
Składniki
  • śliwki
  • ser kozi
  • boczek wędzony
  • oliwa do skropienia formy
  • Do podania
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 282

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śliwkowy. Zacznie od przystawki –...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów