
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki i cukru (np. 40 dag jajek, 40 dag masła, 40 dag m±ki i 40 dag cukru).
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Gdy zbieleje, uperfumować skórk± otart± z cytryny. M±kę poł±czyć z proszkiem do pieczenia. Do masła wybić jajko, dodać trochę przesianej m±ki i ucierać. Tak postępować, aż do wyczerpania składników.
¦liwki przekroić na pół i wyj±ć pestki. Ciasto wyłożyć na blachę wy¶cielon± papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cie¶cie ułożyć ¶liwki – skór± do dołu. Piec przez 45-50 minut w temp. 180 st. C (po wbiciu patyczek powinien być suchy).
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większo¶ć mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i mi±ższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Jajka zmiksować z cukrem. Umie¶cić w k±pieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gor±c± wod±. O ...
Baba z marchwi± utart± lukrem bogato inkrustowana...