Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki i lekko oprószyć sol±. Jajka wybić do miski, roztrzepać i dodać m±kę z proszkiem do pieczenia. Gdy ciasto zrobi się gładkie, obtoczyć w nim filety i usmażyć na oleju - z obu stron na złoty kolor.
Przygotować sos. Olej wlać na duż±, głębok± patelnię, dodać zalewę z ananasa i marchew utart± na tarce o grubych oczkach. Poddusić na małym ogniu. Gdy marchewka zmięknie, dodać pokrojon± w kostkę marynowan± paprykę i kawałki ananasa. Czosnek pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Mieszaj±c podsmażać przez chwilkę. Gdy wszystkie składniki zmiękn±, wlać ocet winny i sos sojowy. Dodać cukier i curry. Delikatnie wymieszać. W wodzie rozprowadzić m±kę i dodać do sosu. Doprowadzić do wrzenia. Wrzucić usmażon± rybę i podgrzać w sosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ryba w sosie słodko-kwa¶nym, ciasteczka z wisienk±. Tym razem Ewa Wachowicz...
Wołowo-wieprzowy;-)
Z piekarnika!
Cukinie umyć. Jedn± przekroić wzdłuż na pół, drug± pokroić w plastry przypominaj±ce gotowe sushi...
Formę żaroodporn± (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. ¦mietankę wymieszać z mlekiem...