/ Przepisy / Bułeczki maślane

Opis przygotowania

Do naczynia wkruszyć drożdże, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlać 125 ml mleka. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.

Dolać roztopione masło, dodać przesianą mąkę, resztę mleka i sól. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.
Uformować bułeczki, ułożyć na blasze. Wierzch posmarować białkiem, posypać czarnuszką. Piec przez 25 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 158
Ewa gotuje - odc. nr 158

Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...

 

Podobne przepisy

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Zielone oliwki z cytrusami

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Smarowidło z Jaśka

Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!

Wróć do listy przepisów