Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić zesty z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...