/ Przepisy / Dorsz na parze z sosem maślanym

Opis przygotowania

Masło pokroić w kostkę, włożyć do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażalnika na 1 godzinę.

Szalotki pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Zeszklić. Zalać winem i odparować o połowę. Stopniowo dodać zmrożone masło cały czas mieszając (najlepiej miotełką). Posłodzić i przyprawić pieprzem.

Dorsza ugotować na parze (w koszyczku nad wodą doprawioną liściem laurowym i zielem angielskim).

Sos wyłożyć na talerz. Na sosie umieścić ugotowaną rybę. Podawać z gotowanymi szparagami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 509
Ewa gotuje - odc. nr 509

Kolejny program rozpocznie zupa cytrynowa. Bulion mięsny wzbogacony sokiem...

 

Podobne przepisy

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Wróć do listy przepisów