/ Przepisy / Frytki z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki obrać, pokroić w grube słupki. Rozłożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić olejem, wymieszać. Oprószyć solą i tymiankiem.

Piec przez ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Wróć do listy przepisów