/ Przepisy / Sos BBQ

Opis przygotowania

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Lekko przesmażyć.

Dodać słodką paprykę i pieprz cayenne. Wymieszać i skarmelizować.

Następnie dodać ketchup, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Dokładnie wymieszać i poddusić. Gdy zgęstnieje, przełożyć do słoiczka.

Podawać jako dodatek do kiełbasy z rusztu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Oliwki z czekoladą

Oliwki wsypać do miseczki...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Kawior po żydowsku

Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.

Wróć do listy przepisów