Ewa / Przepisy / Ciasteczka ryżowe

Opis przygotowania

Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Wymieszać dłońmi na gęstą masę. Delikatnie dodać pianę z białek. Palcami formować ciasteczka o nieregularnym kształcie i układać na blasze wysmarowanej masłem.

Piec 12-15 minut w w 165 st. C. - w piekarniku z termoobiegiem Bez termoobiegu 15-20 minut w 180 st. C.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 250 g - masła
  • 250 g - kaszky ryżowej
  • 3 - jajka
  • 1 łyżeczka - proszku do pieczenia
  • 1 szklanka - cukru
  • 2 łyżki - śmietany
  • 3 łyżki - kokosu
  • 1 - cukier waniliowy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 9

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gulasz na orientalną nutę - dodając...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów