Ewa / Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pianą z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serową (formując kilka okrągłych, stykających się ze sobą „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 4 łyżki - wody
  • 2 łyżki - kakao
  • ½ kostki - masła
  • 1 szklanka - cukru
  • 1 szklanka - mąki
  • 2 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • 4 - jajka
  • Masa serowa
  • ½ kostki - masła
  • 600 g - sera białego
  • 1 szklanka - cukru
  • 1 łyżeczka - proszku do pieczenia
  • 2 łyżki - mąki krupczatki
  • 3 - jajka
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów