Ewa / Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Poł±czyć z pian± ubit± z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pian± z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serow± (formuj±c kilka okr±głych, stykaj±cych się ze sob± „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 4 łyżki - wody
  • 2 łyżki - kakao
  • ½ kostki - masła
  • 1 szklanka - cukru
  • 1 szklanka - m±ki
  • 2 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • 4 - jajka
  • Masa serowa
  • ½ kostki - masła
  • 600 g - sera białego
  • 1 szklanka - cukru
  • 1 łyżeczka - proszku do pieczenia
  • 2 łyżki - m±ki krupczatki
  • 3 - jajka
Wy¶lij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów