Ewa / Przepisy / Sos cytrynowy

Opis przygotowania

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Po chwili wycisnąć z nich sok, podlać winem, odparować. Następnie wyjąć cytryny, sos posłodzić miodem, przyprawić solą, wymieszać. Pod koniec dodać zimne masło (mniej więcej pół kostki).

wydrukuj przepis
Składniki
  • 2 - duże cytryny
  • 1 łyżka - masła do smażenia
  • 100 ml - białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka - miodu
  • szczypta soli
  • 100 g - masła do zagęszczenia sosu
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 284

Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów