Ewa / Przepisy / Szpinak z truskawkami

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić na dużym, płaskim talerzu. Dodać przekrojone na pół truskawki. Pokruszyć ser. Posypać posiekanymi orzechami (wcześniej warto je uprażyć). Skropić octem balsamicznym – wymieszanym z miodem lub syropem z agawy.

Można przyprawić świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

wydrukuj przepis
Składniki
  • liście szpinaku
  • kilkanaście truskawek
  • kawałek sera z niebieską pleśnią
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki - octu balsamicznego
  • 1 łyżka - syropu z agawy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 279

Można odnieść wrażenie, że grillowanie stało się naszą „dyscypliną...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów