Ewa / Przepisy / Śniadanie wyspiarskie

Opis przygotowania

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu lub patelni grillowej. Pomidory przekroić na pół i też upiec na ruszcie. Jajka wybić na patelnię, na mocno rozgrzane masło. Fasolkę podgrzać. Wszystkie składniki ułożyć na płaskim talerzu. Udekorować koperkiem.

Podawać z pieczywem i sokiem pomarańczowym.

wydrukuj przepis
Składniki
  • kilka kiełbasek
  • boczek w plastrach
  • kaszanka
  • kilka pomidorów
  • kilka jajek
  • masło do smażenia
  • fasolka w sosie pomidorowym
  • koperek do dekoracji
  • Do podania
  • bułka
  • sok pomarańczowy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 291

Ponieważ wielu naszych rodaków na swoją nową ojczyznę wybrało Irlandię,...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów