Ewa / Przepisy / Czerwone pesto

Opis przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji.

Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.

wydrukuj przepis
Składniki
  • garść orzechów laskowych
  • 3 ząbki - czosnku
  • 1 słoiczek - pomidorów suszonych w iliwie
  • papryczka chili
  • garść stertego parmezanu
  • kilka liści bazylii
  • sól
  • oliwa
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów