Ewa / Przepisy / Surówka chińska

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę (na dużych oczkach). Posolić do smaku.

Do garnka wlać ocet ryżowy. Posłodzić i zagotować. Dodać olej ryżowy. Roztrzepać rózgą. Wlać do miski z kapustą i marchewką.

Wymieszać i odstawić, by surówka wystygła.

wydrukuj przepis
Składniki
  • ½ główki - białej kapusty
  • 1 - duża marchewka
  • sól
  • Zalewa
  • ¼ szklanki - octu ryżowego
  • 3 łyżki - cukru
  • ½ szklanki - oleju ryżowego
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów