Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką się przez godzinę, większe 1,5 godz.).
Po upieczeniu buraki obrać i pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Wymieszać. Dolać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...