Ewa / Przepisy / Surówka z białej rzodkwi

Opis przygotowania

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , długie paski za pomocą zwykłej obieraczki do warzyw. Przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Wrzucić do miski, dodać kukurydzę, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - biała rzodkiew
  • 4 łyżki - kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka - majonezu
  • 1 łyżka - jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów