Ewa / Przepisy / Pasty kanapkowe

Opis przygotowania

Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosnek. Zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Do gotowej pasty można dodać pokrojony szczypiorek.

Rybki odcedzić z oleju, wrzucić do miksera, dodać kapary, cebulę i gęsty ser twarogowy (gotowy - do smarowania kanapek). Zmiksować. Na końcu doprawić solą i pieprzem, można wymieszać z pokrojonym koperkiem. Pasta po zrobieniu jest dość rzadka, więc trzeba przełożyć ją do pojemnika i schłodzić w lodówce. Po jakimś czasie stanie się kremowa i będzie idealna do smarowania.

Świetnie komponuje się z ciemnym pieczywem, z plasterkami kiszonego ogórka małosolnego.

wydrukuj przepis
Składniki
  • sól
  • pieprz
  • Pasta rybna
  • 1 puszka - szprotek lub sardynek wędzonych
  • 1 łyżka - kaparów
  • 2 łyżki - gęstego sera homogenizowanego
  • ½ - cebuli
  • Pasta szynkowa
  • 300 g - szynki z indyka
  • 4 łyżeczki - musztardy z miodem
  • 2 łyżki - majonezu
  • 1 ząbek - czosnku
  • 2 łyżki - sera białego homogenizowanego
  • sól
  • pieprz
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów