/ Przepisy / Paprykowy krem z pomarańczą

Opis przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.

Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Zupa szpinakowa

Z jajkiem poszetowym...

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Kapuśniak na żeberkach wędzonych

Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...

Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Zupa irlandzkich marynarzy;-)

Wróć do listy przepisów