Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; starą, „jesienną” należy obrać.
Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).
Można udekorować cukrem pudrem
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadząca przygotuje...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...
Drożdże rozpuścić w mleku, dodać szczyptę cukru i mąkę - tyle, by rozczyn miał konsys ...