/ Przepisy / Koniczynki

Opis przygotowania

Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta odrywać po niewielkim kawałki i lepić kulki. Następnie łączyć ze sobą - po trzy. Na środku każdej „koniczynki" wbić orzech laskowy, zamoczony wcześniej w roztrzepanym białku. Piec w temp. 160 st. C.

Wystudzić i udekorować polewą czekoladową, posypać cukrem perlistym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Muffiny wytrawne

Lekko pikantne;-)

Tarta z budyniem i owocami leśnymi

Na herbatnikach bezglutenowych;-)

Brownie

Z kremem na bazie mascarpone;-)

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...

Wróć do listy przepisów